Duurzaamheid & circulair ondernemerschap

Revalue Fashion streeft er naar zoveel mogelijk duurzaamheid te realiseren op alle fronten van het ondernemen. ‘Een minimale footprint achterlaten & blijvend genieten van Fashion’. Dat is onze belofte aan de planeet en aan jou en daar houden wij ons iedere dag mee bezig. Onze waarden: Inspiratie, duurzaamheid, genieten, betrokkenheid en klantgerichtheid. Door deze waarden te implementeren in al onze doelen, werken we iedere dag aan het vervullen van onze belofte.

Wij willen de negatieve impact van Fast Fashion op het milieu neutraliseren door zo lang mogelijk gebruik te maken van kleding die er al is. Zo herontdekken we de waarde van kleding. Door kwalitatieve preloved of vintage kleding op te schonen, te vermaken of te upcyclen revalueren we wat er al is geproduceerd in het verleden en maak je geen nieuwe negatieve footprint.
Het hergebruiken van kleding zorgt voor minder grondstofgebruik en minder afval. Dit heeft weer een gunstig effect op het milieu. Daarom zijn wij erg blij met iedereen die vintage of preloved kleding draagt.

Blijvend genieten van Fashion

Maar dit is niet de enige manier waarop wij hopen het verschil te kunnen maken. Wij houden zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid op alle fronten van het ondernemerschap. Dat doen wij door de drie P’s van duurzaamheid voorop zetten. People, Planet en Prosperity. Deze 3 onderwerpen moeten in harmonie zijn met elkaar binnen Revalue Fashion. Dit doen wij door;

 • Duurzaam in te kopen; het product is duurzaam doordat het een al bestaand product is. De kleding die wij verkopen hoeft niet nog te worden geproduceerd. Maar denk naast het inkopen van vintage en preloved designerkleding, aan het inkopen van duurzame verpakkingen zoals de fashionpack. Voor het verzenden van grotere bestellingen kopen we duurzaam karton in, gemaakt van graspapier. En we maken verder voor de verzending gebruik van stickers van graspapier en ander recyclebare of gerecyclede verpakkingsmaterialen.
 • Duurzaam verpakken: Wij gebruiken de fashionpack voor het verpakken van kleine bestellingen. De fashionpack herbruikbaar en duurzaam. Klanten kunnen dezelfde verpakking gebruiken om kleding te retourneren, die vervolgens gewoon in de oranje brievenbus kan. Verder is de fashionpack volledig recyclebaar (tot bijvoorbeeld tuinbankjes en verkeerspaaltjes) en gemaakt van sterk, waterdicht materiaal. En het wordt binnen 24 uur bezorgd door PostNL, ook altijd fijn voor mijn klanten.
  Grotere bestellingen die niet passen in een fashionpack verpakken we in graspapieren dozen, denk aan bijvoorbeeld een winterjas die niet in een fashionpack past.
  Waarom graspapieren dozen? Het gebruiken van milieuvriendelijke verpakkingen hoort bij één van de drie P’s van duurzaamheid, Planet. Daarom hebben we gekozen voor verschillende verpakkingen voor verschillende formaat zendingen. Graspapier bestaat voor 50 procent uit gerecycled karton en tot 50% papier gemaakt van zongedroogd gras waar anders geen bestemming voor zou zijn.
  Graspapier heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele kartonnen verpakkingen; graspapier bestaat namelijk tot 50% uit verse vezels uit zongedroogd gras, gebruikt tot 90% minder water per ton papier, tot 65% minder proceschemicaliën per ton papier, tot 30% minder energieverbruik per ton papier en heeft CO2-compensatie want het bestaat uit een snel hernieuwbare grondstof. Met een doos van graspapier kunnen we onze klanten, al rekening houdend met het milieu alsnog bedienen.
 • Duurzame mobiliteit; bij verzending met de Fashionpack worden elektrische of gewone fietsen ingezet. Er wordt ook minder ruimte ingenomen door de kleine, luchtdichte verpakking waardoor er dus ook minder lucht wordt verstuurd. Dit bespaart ruimte in vrachtwagens en rolcontainers.
  Het is een emissievrije manier van vervoeren.  De fashionpack past door de brievenbus, dus het wordt ook bezorgd als de ontvanger niet thuis is. Hierdoor is maar 1 afleverpoging voldoende. Met de verzending van de fashionpack wordt de CO2 uitstoot teruggedrongen ten opzichte van traditionele verzendwijzen. Lees meer over de fashionpack.

Volg ons op Instagram voor leuke feitjes over duurzaamheid & fashion, tips over het verduurzamen van je garderobe en natuurlijk voor inspiratie!