Voor Revalue Fashion komt de planeet op de eerste plaats, voor mij kom jij op de eerste plaats!

Wie zijn wij

Revalue Fashion is een klein bedrijf met een groot hart, waar duurzaamheid en klantervaring centraal staan. Mijn naam is Beri en ik ben Revalue Fashion begonnen vanuit de passie die ik heb voor vintage kleding én voor duurzaamheid. Wij houden ons bezig met het verkopen van vintage en preloved designer kleding en streven tegelijkertijd zoveel mogelijk duurzaamheid na op alle fronten van het ondernemen. Daarom noemen wij onszelf dan ook met trots een ‘groen bedrijf’. Voor meer informatie over hoe wij duurzaam ondernemen klik hier.

Revalue Fashion: De planeet op de eerste plaats

Bij Revalue Fashion (RF) willen wij een minimale footprint achterlaten en tegelijkertijd ‘Blijvend genieten van Fashion’. Wij werken daarom elke dag hard aan deze doelen en hopen je hiermee ook te inspireren tot het maken van milieuvriendelijke kleding keuzes.

People, Planet & Prosperity zijn belangrijke elementen die altijd terug komen in ons ondernemerschap.

Vanuit deze elementen zijn wij altijd bewust bezig met ‘vergroenen’. Alles wat praktisch groener, milieubewuster gedaan kan worden, proberen wij zoveel mogelijk te realiseren. Hiermee zetten wij de planeet op de eerste plaats.

Ook jij op de eerste plaats

Vanuit de gedachte dat de planeet zo groen mogelijk blijft wil ik ook persoonlijk zorgen dat de mensen waarmee RF in aanraking komt geïnspireerd worden om in het dagelijks leven milieuvriendelijke kleding keuzes maken.

Dé manier om te zorgen voor een groenere planeet is namelijk te zorgen dat iedereen aan deze visie wil meewerken.

Om het goede voorbeeld te geven hebben wij altijd diverse oplossingen voor dagelijkse issues. Zo kun je blijvend genieten van fashion terwijl je tegelijkertijd een handje meehelpt om de planeet groen te houden.

Hoe zorg ik er verder voor dat je blijvend geniet van fashion?

Dat doe ik op verschillende manieren, denk aan;

Daarnaast geven wij vaak iets extra’s mee aan de klant. Denk bijvoorbeeld aan bloemzaadjes om te planten, een milieuvriendelijk zeepje voor de kleding of andere unieke gifts.

Zo weet je zeker dat je het juiste artikel hebt besteld, ben je tevreden met je aankoop en kun je hier langere tijd van genieten. 

Door jou op de eerste plaats te zetten met persoonlijk en goed contact, door snel te reageren op je vragen of opmerkingen en door met je mee te denken hoop ik je te inspireren om voor preloved fashion te kiezen.

Wat is fashion nu echt?

Wat is fashion?

Fashion is een cultureel en sociaal fenomeen, het gaat om zelfexpressie en verandering en kan op vele manieren worden geuit. Wat wel steeds duidelijk wordt is dat mode cyclisch is en dat we steeds weer terugkeren naar stijlen die vroeger al werden gedragen maar lange tijd ‘uit’ de mode waren. Dit gegeven brengt de unieke kans op het hergebruiken van bestaande kleding. Hierdoor kun je makkelijk de weg naar slow fashion vinden en fast fashion in het verleden laten.

Slow Fashion vs. Fast Fashion

Wat betekent ‘slow fashion’ voor ons?

Slow fashion gaat over het bewust omgaan met kleding. Kort gezegd; We denken na over hoe kleding bij ons terecht komt, hoe we daar het langst van kunnen genieten en wat we ermee doen als we er geen gebruik meer van willen maken.

Revalue Fashion wil de negatieve impact van Fast Fashion op het milieu neutraliseren door zo lang mogelijk gebruik te maken van kleding die er al is. Wij gaan voor ‘slow fashion’ en herontdekken vintage en preloved designer kleding waar je nog lang van kunt genieten!

Daarnaast geven wij in onze blogs tips en adviezen over hoe de kleding het beste te verzorgen is en wat je met je kleding kunt doen als je er, om wat voor reden dan ook, geen gebruik meer van wil maken.

Fast fashion

We kennen het allemaal, kledingstukken die via (vaak) lage lonen landen hier terecht komen en dan zie je ook in ongeveer elke kledingzaak, hetzelfde kledingstuk hangen. Denk aan massaproductie, lage prijzen & slechte kwaliteit, verschillende collecties per jaar en trends die binnen no time weer vervliegen. En daar bovenop komt ook nog het feit dat Nederlanders een kledingstuk gemiddeld maar 7 keer dragen. Kleding gaat steeds minder lang mee.

Daar wil Revalue Fashion wat aan doen! Doe je mee? Kijk dan vooral naar onze Special finds van de week en schrijf je voor onze nieuwsbrief voor speciale kortingscodes, praktische tips en inspiratie.

Wij wensen je heel veel shopplezier en hopen je te inspireren om meer te doen met de kleding die je in huis haalt.